Velfærdsland TALK #2 Voksenmobning og symbolsk vold med Emma Holten

Hvornår blev det egentlig okay at udskamme og latterliggøre mennesker på sociale ydelser; f.eks. kontanthjælp? Hvad handler dét lige om? Hvorfor mon denne trang til at sparke ned af? Og hvorfor vil middelklassen bare ikke indse, at den politik faktisk ikke tjener vores egne interesser?

Listen to “Velfærdsland TALK#2 Voksenmobning og Symbolsk vold m. Emma Holten” on Spreaker.

Dét og meget mere har Nalle Kirkvåg inviteret feminist og debattør Emma Holten forbi til en snak om. Hun har nemlig selv prøvet, hvad det vil sige at blive udskammet. Både som feminist, debattør og ikke mindst, da hun for nogle år siden fik hacket sin mailkonto. Pludselig flød de nøgenbilleder, der alene var tiltænkt kæresten, på samtlige sociale medier. Dét fandt hun sig ikke i, derfor gik hun til ’modangreb’. Og nu er hun så gæst i TALK, hvor hun fortæller om modmagt og om, hvordan det at blive talt så grimt til. Samt hvordan det både er voldeligt og derfor direkte skadeligt, for den det går ud over!

Du kan også høre om victim blaming; der ofte bruges i voldtægtssager samt mennesker, der har brug for fællesskabets velfærdshjælp. For var de første alligevel ikke lidt slutty; måske det var deres egen skyld? Og de handikappede, syge, kontanthjælpsmodtagere og dem der fucker deres liv up; er de ikke selv ude om det? Hvorfor tager de sig ikke bare sammen og stopper med at være så fandens handikappede, syge og nedslidte? Emma og Nalle snakker også om, hvorfor det ikke altid er skamfuldt at være nøgen. Det er tvangen og selve kontroltabet, der gør dét skamfuldt! Snakken runder desuden det pinlige i, ikke bare at kunne klare sig selv. Og hvorfor det faktisk er noget værre pjat, at vi skal vælge mellem enten af være et offer eller en kriger…

 

 

Links mm.:

Emma Holten: http://www.dr.dk/nyheder/indland/offer-haevnporno-faa-hele-emma-holtens-historie-her

Friktion: http://friktionmagasin.dk/

Blame the victim: https://en.wikipedia.org/wiki/Victim_blaming

 

 

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdslands TALK #1 Sisyfos, munk eller ridder?

Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske...
Læs mere