Kongerækken #33 – Christian IV

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Danmarks mest berømte konge, Christian IV, startede på toppen, men 30-årskrigen, svensk vrede og indenrigspolitisk fnidder endte med at dominere hans regeringtid. Han byggede mange af Danmarks flotteste bygningsværker, men gjorde også landet til en europæisk andenrangsstat.
Også: Et springvand med vin og en frelsende løve fra nord.

Listen to “#33 CHRISTIAN IV” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

DANMARKS KRIGE #12 I frontlinjen: Afghanistan, Irak, luftkrig og pirater.

Danmark bakkede som medlem af Nato-alliancen op om krigen i Afghanistan efter...
Læs mere