Velfærdsland TALK #7 Når rødt og blåt er ens…

Mette Frederiksen snakker solidaritet, ret og pligt. Joachim B. Olsen om slaphed i velfærdslandet Danmark. Og Lars Lykke Rasmussen siger igen og igen, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det lyder jo som om, de synes noget meget forskelligt. Men alligevel føres den samme politik: færre midler til dem på kontanthjælp. Men hvordan kan så vidt forskellige fortællinger ende med fælles lovgivning?

Mathias Herup Nielsen, samfundsredaktør her på Netudgaven og forsker/underviser på Aalborg Universitet viser i en samtale med Nalle Kirkvåg, hvordan vidt forskellige verdens- og selvforståelser ender med fælles politik: færre penge til dem på kontanthjælp og krav om nyttejob. For Mette, Joachim og Lars (+ Thulesen Dahl!) er reelt enige, når det gælder ”arbejdsmarkedsreformer”: lavere ydelser, som der til gengæld skal arbejdes for.

Listen to “Velfærdsland TALK #7 Når rødt og blåt er ens…” on Spreaker.

I TALK #7 snakker Mathis og Nalle om målstyring og hvordan, socialpolitik retfærdiggøres. Mathias fortæller også, at især Socialdemokratiets forestilling om solidaritet er skiftet fra at være de manges omsorg for de få; nu er det lige omvendt. Og du kan høre om Nalles personlige erfaringer med velfærdslandet Danmark og om konsekvenserne af netop den målstyring, Mathias har skrevet om her på netudgaven.dk: Ikke alt, der tæller, kan tælles.

I TALK # 8 snakker Mathias og Nalles videre om, hvorfor der trods uenighed i partiernes selvforståelse, føres den samme politik skrappe social- og arbejdsmarkedspolitik.

Du kan læse andre af Mathias artikler her: Når den bedste talgymnast sætter dagsordenen og om dengang, Da Milton Friedman blev pladderhumanist. Også Information har glæde af Mathias flittige skriverier og forskning; via dette link kan du læse en række af hans artikler i netop Information.

Nytteaktiveringens retfærdiggørelse – Skema

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdsland TALK #5 – At pisse i bukserne for at holde varmen…

“Timerne der passerer på en psykiatrisk afdeling, er de længste jeg har...
Læs mere