Velkommen til Netudgaven

Velkommen til Netudgaven og til en ny måde at tænke avis på.

Kære læser eller kommende skribent

Velkommen til Netudgaven og til en ny måde at tænke avis på. Det gælder indholdsmæssigt, men også i selve konceptet. Hvad skal en avis levere, og hvornår skal den levere? Og hvorfor skal avisens indhold på nettet adskille sig fra indholdet i den trykte udgave? Hvem siger, at det er vigtigt at komme først med nyheden? Hvem siger, at det er avisens rolle at vælge, hvilke historier der er relevante og aktuelle?

Netudgaven adskiller sig fra andre medier på disse punkter. Artiklerne er skrevet af skribenter, der interesserer sig for de emner, de skriver om – og som de ved noget om. Redaktionen på Netudgaven er til for at bidrage med ideer og kommentering til skribenten, men der er ingen forældede nyhedskriterier, der styrer emnevalgene.

I den digitale tidsalder er der brug for platforme, men ikke mellemmænd. Det oplever pladeselskaberne, det er tv-stationer ved at opleve og det kommer avisverdenen også til at opleve. Det bliver ikke længere redaktionerne, der sidder og vurderer, hvad der er relevant for folk at læse. Det bliver i langt højere grad læseren, der kritisk kan udvælge sin egen nyhedsstrøm.

Det er i dag muligt med de sociale tjenester som Facebook og især Twitter. Her kan man indrette sin nyhedsstrøm i forhold til, hvad man synes er spændende, og i forhold til hvem der formidler det interessante med kvalitet. Derfor er det også naturligt, at når en avis som denne på et tidspunkt åbner op for annoncering, så bør fordelingen af annoncekroner tilgodese skribenterne og ikke avisen. Hvor de gammeldags medier styres af nyhedskriterier, så har Netudgaven interessekriteriet. Hvor de gammeldags medier hiver annoncekroner ind til virksomheden, så bliver Netudgaven en platform, hvor dygtige skribenter får annoncekronerne.

Netudgaven er inddelt i tre hovedsektioner og en bisektion. Sektionsinddelingen tager udgangspunkt i forskellige aspekter af menneskers hverdag. Samfund, by og rum, fri og niche. I samfundssektionen vil man finde artikler om forhold, der bevirker en ændring i menneskers hverdag. I by og rumsektionen skrives der om de ting, der fysisk har indflydelse på hverdagen. I frisektionen skrives der om de ting, som folk bruger til at koble af. Det kan være tv, sport, mad eller noget andet. Den sidste og mindste sektion, nichesektionen, er åben. Her er der plads til de skøre ideer, skæve indslag eller hvad der nu oplagt er niche.

Vi er små og nystartede og i modsætning til andre medier får vi ikke et økonomisk kunstigt åndedræt fra staten. Derfor har vi brug for dit bidrag. Det bidrag er ikke økonomisk. Dit bidrag er, at du tager stilling til, hvad du vil læse og hvad du synes, der ikke bliver skrevet om. Vi har brug for skribenter med viden, interesse og holdning. Det behøver ikke være et fast bidrag, det kan også være en enkelt gang i mellem, når du ikke kan holde dig fra tastaturet.

De første artikler kommer i løbet af næste uge. Inden de kommer håber vi, at du vil tage dig tid til at følge os på twitter, like os på facebook, læse vores styleguide – og til sidst tænke over om du ikke har lyst til skrive for os.

More from Thomas Noppen

Kritiske medier?

I diskussionerne om journalistikkens krise er det sjældent, at den politiske journalistik...
Læs mere