Oplev København på cykel – på en ny måde

På trods af heftig international branding er København ved at miste pusten som cykelby og taber terræn til byer som Amsterdam og London. Der mangler sjove tilbud, som kan øge fokus på den fantastiske cykelkultur i København. Derfor har jeg sammen med to medstuderende lavet et projekt, der giver københavnerne og især vores gæster mulighed for at opleve byen på en ny måde, fra cyklen.
Vi har udarbejdet tre cykelruter inden for tre temaer; grønne områder, boformer og industri. Print kortene ud, sæt fødderne i pedalerne og oplev din by på ny.

GRØNNE OMRÅDER
Kortet over grønne områder guider dig til 10 forskellige grønne områder, både legepladser, haver og parker – alle steder hvor der er mulighed for at slå sig ned på en forårsdag eller gå en tur på en kold vinterdag.

kort_grønne-områder

BOFORMER
Kortet boformer leder dig forbi 10 forskellige måder at bo på, fra forskellige tidsperioder – her er både kendte og ukendte steder, men samlet får man et indtryk af hvor mangfoldigt en by vi bor i.

Kort_boformer

INDUSTRI
Kortet med industri guider dig til 10 historiske punkter, som bevidner den industrielle udvikling København har gennemgået. Flere af industriens gamle huse er bevaret og bliver nu brugt til blandt andet bolig og erhverv.

Kort_industri

Laura Freyberg er ny fast skribent på Netudgaven og studerer landskabsarkitektur og bydesign på Københavns Universitet. Projektet er lavet sammen med Katja Steen Sørensen og Lisbeth Feldskou.

More from Laura Freyberg

Oplev København på cykel – på en ny måde

På trods af heftig international branding er København ved at miste pusten...
Læs mere