Krisen skaber spøgelsesbyer

Det seneste årtiers økonomiske opsving har fået bygherrer og myndigheder til næsten at koge over i en rus af vild byggeiver, kloden over. Men nu, hvor vækstraterne er raslet ned, og privatøkonomien er blevet dårligere, står millioner af kvadratkilometer gabende tomme i de nye byer. Rejs med til Kina, Spanien og USA.

Selv Kina er ramt af dårlige disponeringer og fejlvurderinger af boligmarkedet. Se et af de grelleste eksempler fra byen Ordos her:

Spansk spekulation
Spanien er hårdt ramt af finanskrisen, ikke mindst på grund af en heftig boligboble. Det har, ifølge Fred Harris her, rødder i regeringens skattemæssige favorisering af spekulanterne. I området El Quiñon no Seseña står 2.500 lejligheder stadig tomme hen:

Bilbyens forfald
En af de mest omtalte “ghost towns” er Detroit, der har oplevet en heftig befolkningsflugt, efterhånden som den tidligere så gloriøse bilindustri er gået i opløsning. I videoen her får man håndholdt og lokalt indblik af konsekvenserne:

Har du andre eksempler på moderne spøgelsesbyer? Send dem til info@netudgaven.dk og vi smider dem ind i artiklen.

Skrevet af
More from Tobias Moe

BYLYD #10 På sporet af den tabte lyd

I dette afsnit undersøger podcasten BYLYD, hvordan lyd og akustik kan bidrage...
Læs mere