BYLYD – ny podcast om byen

BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – ­storbyen, forstaden og landsbyen. BYLYD er fortællinger fra det byggede miljø. Både det gennemdesignede og det selvgroede bymiljø. Fra menneskene, der cykler gennem det, gør oprør mod det, planlægger det og skriver om det.

Ideen med BYLYD podcast er at stille ind på de dilemmaer, der er i vores by og finde fortællinger med mennesker, der gør byen bedre og har holdninger til den. Vi skal høre stemmer og lyd fra kunstnere og arkitekter, forfattere og forskere og den helt almindeligt ualmindelige bybo. Vi håber at fange den by­interesserede storby­bruger, der har en holdning til sin by. Lyt med!

BYLYD podcast er skabt til oplevelse og eftertanke, fordi vi lever i en tid af intens urbanisering. Hver måned vokser hovedstaden med 1000 nye indbyggere, Aarhus får 400 nye indbyggere hver måned. De store bycentre tiltrækker landets højtuddannede og højtlønnede, driver væksten og gør arkitektur og byrum til spektakulære attraktioner. Men byen opdeles også. Ligesom livet i yderområderne flosser og forfalder, men også giver plads til nye måder at leve på og værdier, der falder uden for normerne. Alternativerne i byen og på landet vil BYLYD podcast også sætte fokus på.

BYLYD-redaktionen består af fire personer. Vi laver BYLYD podcast helt frivilligt og er derfor også helt uafhængig af interesser. Formatet er  på omkring 20 minutter og er tænkt til cykelturen eller en hurtig lytter i en pause. Vi følger hver podcast op af artikler med links til mere viden og inspiration.

I redaktionen: Tobias Moe, Niels Bjørn, Lea Fløe Christensen, Kristoffer Friis

Udkommer: Så ofte som muligt!

Kontakt: Via twitter @kfriis eller @tobiasmoe – på e-mail her.

BYLYD PODCAST #1: BYNATUR. Hvordan måler vi kvaliteten af grønne områder i byen? Interview med Stig L. Andersson ­ landskabsarkitekternes grand old man om æstetikkens værdi. Og en snak med kunstner Anette Skov, som har eksporteret et hedelandskab fra Jylland til Refshaleøen. Til sidst et interview med Københavns Kommune om ‘forgrønning’ og hvilken viden, byen overhovedet har om kvaliteten af det grønne.

Skrevet af
More from Tobias Moe

Byernes musik

Arkitekturpodcasten BYLYD, som i sin tid udsprang fra Netudgaven, er klar med...
Læs mere

1 kommentar

Det er ikke muligt at kommentere.