BYLYD PODCAST #1 – Natur i byen

En ny podcast er klar – og én, vi har glædet os meget til at præsentere! BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – bymidten, forstaden og landsbyen.

I redaktionen elsker vi selv byen og lever for at formidle den. Vi har flere podcasts under opsejling, og vi er i gang med at producere endnu flere udgaver af BYLYD! Projektet finder løbende sin form. Og gerne sammen med dig! Skriv, hvis du har ideer til nye podcasts eller har lyst til at give redaktionen på BYLYD lidt feedback! Find os også på Facebook eller på twitter @bylyden.
Vil du abonnere på BYLYD via iTunes, så klik her. Du kan også søge på ‘BYLYD’ i din podcast app og finde os den vej.
I premieren BYLYD #1 handler det om naturen i byen. Hvad er egentlig god bynatur, og hvordan måler man kvaliteten af den?

Alle metropoler med respekt for sig selv vil være green cities. Ikke mindst vores egen hovedstad, København. Du kan lytte til podcasten herunder, og meget snart findes vi også i iTunes!
I BYLYD #1 skal du møde Rikke Hedegaard Christensen, der er planlægger i Københavns Kommune og sidder med den nye
grønne strategi. Du får i udsendelsen også indblik i de konkrete udfordringer, der knytter sig til forsøget på at skabe en grøn og levende by. Og så besøger vi kunstner Annette Skov, der har importeret en jysk hede til Refshaleøen i København. ‘Refshaleheden’ hedder projektet.
Hvordan et hedelandskab er faldet til og trives midt i storbyen og hvorfor det forsøg er vigtigt, skal du høre om. Til sidst i udsendelsen besøger vi the grand old man inden for landskabsarkitektur, Stig L. Andersson. Vi tager en snak om nødvendigheden af natur og dens betydning for Danmarks fortsatte vækst og udvikling.

Når du har lyttet, så har du måske lyst til ekstra viden. Vil du vide mere om hedelandskabet, kan du besøge Annette Skovs hjemmeside eller finde hendes bog ‘Ugræs’ på Statens Museum for Kunst og i boghandlen på Ny Carlsberg Glyptotek. Landskabsarkitekten Stig L. Andersson har utallige projekter på cv’et, men se bl.a. på projektet fra bienalen i Venedig eller lidt tættere på, SLA’s projekt på Sønder Boulevard. Vil du læse mere om Københavns Kommunes strategi om grønne indsatsområder, så tjek publikationen ‘Miljømetropolen’.

Vært på BYLYD PODCAST #1: Tobias Moe

Varighed: 17:01 minutter – eller en cykeltur gennem byen

Lyddesign: Fredrik Auster Logo: Sebastian Soelberg

Redaktion: Niels Bjørn, Kristoffer Friis, Lea Fløe og Tobias Moe

Twitter: @tobiasmoe _ @kristofferfriis

Tak til: Zetland for lån af mini-studie – det var dejligt lydtæt.

Skrevet af
More from Tobias Moe

The Lowline – nu skal parken under jorden

I New York har omdannelsen af en nedlagt højbane til park været...
Læs mere