BYLYD PODCAST #2 – Smart Cities og dit privatliv

“København skal ikke være Singapore. København skal ikke være London.”

Sådan siger Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i BYLYD #2. Podcasten handler om Smart Cities og dit privatliv. København og andre danske byer er langt fremme med at bruge teknologi til at skabe en bedre by. Men er den smarte by lidt for smart? Skal Københavnerne overvåges endnu mere? BYLYD dykkede ned i emnet.

De seneste måneder har der raset en debat omkring især Københavns Kommunes brug af ny teknologi. Flere mener landets hovedstad har glemt at inddrage borgerne i processen. Og det er fra borgerne, byen i fremtiden skal høste sin data. BYLYD #2 kigger på smart cities og overvågningen.

Du skal møde Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), Liv Holm Carlsen, som har skrevet speciale om smart cities og Jesper Lund, der er næstformand i IT-Politisk forening. Vi besøger også Copenhagen Solutions Lab, som er Københavns Kommunes smart city-enhed. Vi taler med projektleder Morten Kvist, som fortæller, hvordan debatten også er med til at forbedre løsningerne i byen.

Lyt til afsnittet herunder eller find os i iTunes. Søg på ‘BYLYD’.

BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – storbyen, forstaden og landsbyen. I BYLYD fortæller vi om storbyen, det gennemdesignede miljø og de mennesker der bor i byen og er med til at skabe den. BYLYD podcast er skabt til oplevelse og eftertanke, fordi vi lever i en tid af intens urbanisering. Hver måned vokser hovedstaden med 1000 nye indbyggere, Aarhus får 400 nye indbyggere hver måned. Formatet er på max 20 minutter og er tænkt til cykelturen eller en hurtig lytter i en pause. Vi følger hver podcast op af artikler med links til mere viden og inspiration. Skriv til os med ideer og feedback!

Vært: Kristoffer Friis
Lyddesign: Fredrik Auster
Redaktion: Niels Bjørn, Kristoffer Friis, Lea Fløe og Tobias Moe
Twitter: @tobiasmoe @kfriis @bylyden

More from Kristoffer Friis

BYLYD Podcast #6 – Instagram, arkitektur og bybranding

Brugen af fotodelings-app'en Instagram er eksploderet. Arkitektur, bygninger og livet i byen...
Læs mere