Med kultureliten til arkitekturfestival

Det er ingen hemmelighed, at mit arkitekthjerte banker begejstret for et initiativ som Copenhagen Architecture Festival. Men hvilken relevans har fire dages nichefestival for den gængse kulturforbruger? Og hvad mener kultureliten om arrangementet?

Fire markante stemmer fra kulturlivet giver deres bud midtvejs i festivalen. Copenhagen Architecture Festival x 2015 slutter søndag den 22. marts 2015.

Kulturminister Marianne Jelved (R)
”Det er enormt vigtigt, at vi får sat fokus på arkitekturen og arkitekturens betydning for det liv, vi lever. Ligesom når nogen laver filmfestival, teaterfestival, jazzfestival, handler arkitekturfestivalen om at sætte fokus på noget, som optager de mennesker, der investerer deres tid og kræfter i at arrangere det. Når det kommer til stykket, er det vigtigt for os alle sammen, uanset om vi ved det eller ej.”

Kulturkritiker og tv-vært Adrian Lloyd Hughes
”Arkitekturfestivalen er genial, hvis man kan samle folk om den. Det er meget væsentligt, hvilken udformning vores omgivelser har, og hvilke ting vi omgiver os med både hjemme og ude i byen. Så snart den første lille, tuberkuløse solstråle om foråret rammer Dronning Louises bro, kommer hipsterne med deres musikanlæg og lange skæg og flytter ind på bænkene. Det er et fint eksempel på og et udtryk for, at man kan planlægge sig til liv i byen. Det synes jeg er inspirerende og skønt.”

Josefine Lykke taler med tv-vært Adrian Lloyd Hughes om årets Copenhagen Architecture Festival.
Josefine Lykke taler med tv-vært Adrian Lloyd Hughes om årets Copenhagen Architecture Festival.

Museumsinspektør og kurator på Louisianas arkitekturudstillinger Kjeld Kjeldsen
”På Louisiana opfatter vi arkitektur som et felt på linje med andre kunstarter. Derfor er arkitektur ligeså relevant og interessant for vores besøgende som for eksempel billedkunst. Og derfor er det naturligt, at vi er en del af en festival, som beskæftiger sig med arkitekturformidling på en anden måde, end vi sædvanligvis ser. Vi vil gerne bidrage til at styrke samarbejdet mellem de institutioner, der beskæftiger sig med arkitektur og arkitekturformidling.” 

Københavns Stadsarkitekt Tina Saaby
”Jeg tror og håber, at festivalen kan samle alle byens borgere, som er nysgerrige på arkitektur. Den inviterer os ind og giver os et blik for, hvad arkitektur også kan være. Festivalen vækker en nysgerrighed og skaber debat. Jo flere gange den vender tilbage, jo mere fokus vil der også komme på både den og arkitekturen. Med tiden bliver det forhåbentlig noget, alle har lyst til at blive en del af.”

 

Om Copenhagen Architecture Festival
Copenhagen Architecture Festival x 2015 er Danmarks første og største arkitekturfestival. Festivalen er for andet år i træk på banen med mere end 70 arkitekturevents fordelt på 19 venues.

Copenhagen Architecture Festival har i år udvidet til Aarhus og allieret sig med Arkitektskolen i København om en stor international udstilling og konference. Festivalen har ligeledes inviteret til et seminar med fokus på film og arkitektur.

Copenhagen Architecture Festival x 2015 løber 19. – 22. marts 2015.

Find program og læs mere om Copenhagen Architecture Festival x 2015 

More from Josefine Lykke

Med kultureliten til arkitekturfestival

Det er ingen hemmelighed, at mit arkitekthjerte banker begejstret for et initiativ...
Læs mere