4 korte. Interview med Caspar Eric

Nogle gange kan en bog tage alt rampelyset fra forfatteren, så i interviewserien ”4 KORTE” dykker vi ned i forfatterens tanker uden for bogens sider. De er nemlig i den grad også værd at lytte til. Og måske giver de dig endda lyst til at læse nogen af deres bøger?

Illustration: Ida Felicia Novack

HAR DU ET FAVORITSTED?
Der er helt sikkert steder, jeg hader at opholde mig. Alle typer af venteværelser fx, men egentlig har jeg ikke et yndlingssted. Tanken om at have et yndlingssted er også underlig for mig. Om jeg kan lide et sted, hænger mere sammen med temperaturen og de mennesker, der er omkring mig – eller ikke er omkring mig – og hvordan tilgangen til diverse fødevarer er – i forhold til min lyst til specifikke fødevarer.

Mine yndlingsøjeblikke hænger ofte ikke sammen med stedet som sådan, men mere med setuppet, det at det overhovedet er et setup.

Min kærlighed til steder er også forbundet til mængden af deadlines i mit liv – eller i hvert fald stedets evne til at tage mig væk fra min nærmest permanent dårlige samvittighed over ting, jeg burde gøre, som jeg ikke har fået gjort.

Jeg kan godt lide at være steder, jeg ikke har været før, men at vide, at jeg ikke kommer tilbage til dem igen, og at jeg kun er der lige nu.

Jeg kan også ekstremt godt lide at være alene i min seng med min iPad eller en bog og selv kunne bestemme, hvad jeg skal spise, og bare se 10 afsnit af en serie i træk, hvis det er det, jeg har lyst til, eller læse tre bøger i træk, hvis det er det, jeg har lyst til.

c_folsomhed-660x330

Jeg kan også godt lide at være blandt folk.

Jeg er glad for mange steder i København og især steder på Nørrebro, Østerbro eller Vesterbro, hvortil der knytter sig specifikke barndomsminder. Jeg bliver altid ekstremt nostalgisk, når jeg går i tunnellerne omkring Søerne. Jeg kan faktisk rigtig godt lide tunneller generelt også.

YNDLINGSFORMEL?
Altså, formlen for vand måske. Men på et matematisk niveau kan jeg godt lide formlen 1 + 0 = 1. Det er jo et meget sandt, men også meget fuckd regnestykke. Og det er også, som om det afslører sin egen åndssvaghed grafisk, og hvis man vender det om: ”1 – 0 = 1” fx. Altså jaja, det er fint nok, hvis vi ignorerer det at trække ‘intet’ fra ‘noget’. Ej, jeg ved det ikke. Det virker bare skørt. Jeg kan også godt lide Formel 1.

MEST BETYDNINGSFULDE ØJEBLIK I DE SIDSTE UGER?
Jeg har det, som om det må være, da jeg så dokumentaren Food Inc. Jeg kunne på en eller anden måde slet ikke holde ud at se den. Altså, jeg ved jo godt, at fødevareindustrien er helt vildt blæst og usympatisk, men jeg fik det alligevel enormt skamfuldt over at være menneske, eller at være en del af den verden, hvor det forbrug og den hensynsløshed over for både naturen og medmennesker finder sted.

På den mere patetiske side har det været den måde, venner og vildt fremmede har reageret på min seneste digtsamling (NIKE, red.), men også den måde, de virkelig kan give mig en følelse af at være forankret i verden, eller at der er noget i relationer, som også bare kan virke enormt konkret, selvom verden virker helt vildt spacy og flydende (selvfølgelig fordi den er det).

ANBEFAL EN BOG
Jamen, jeg vil anbefale to antologier så, som jeg læser for tiden: ”Gurlesque – the new grrly grotesque, burlesque poetics” og ”The New Fuck You”.

download51me+MoAQOL._SX317_BO1,204,203,200_

 

Du kan læse mere om Caspar Erics bøger her:

8702160277  ItemImage  11

 

Lignende artikler:
4 korte. Interview med Birgitte Krogsbøll
Det overdrevent følsomme – om litteratur, sentimentalitet og Caspar Erics sofa

 

Skrevet af
More from Caspar Eric

4 korte. Interview med Caspar Eric

Nogle gange kan en bog tage alt rampelyset fra forfatteren, så i...
Læs mere