BYLYD Podcast #6 – Instagram, arkitektur og bybranding

BYLYD - Instagram, arkitektur og branding af byen
Vi lavede BYLYD om Instagram, arkitektur og branding i byen i Bella Sky Hotel i Ørestad. Foto: Gitte Stark

Brugen af fotodelings-app’en Instagram er eksploderet. Arkitektur, bygninger og livet i byen er i fokus, når danskerne deler deres private billeder på Instagram. BYLYD Podcast #6 handler om brugen af Instagram i byen.

@kfriis har mødt tre af de instagrammere – @gittestark @sidselhartlev @sondergaard – som har specialiseret sig i at udstille sig selv og byen på måder, der har givet dem titusindvis af followers på Instagram, nye sociale oplevelser og endda et parforhold. Og et nyt blik på byen.

IGerne er også kommet i kommercielt fokus, fordi de på en autentisk måde er med til at fremkalde livet lige her og nu i byen. Som bruger kan du zoome direkte ind på et land, byområde, en bygning, et nabolag og få de her menneskers visuelle fremstillinger af steder, du måske har lyst til at besøge. Og dykke ned i enkelt-personers fotokatalog og se byen udspille sig med deres øjne, kommentere og måske skabe et nyt netværk.

Instagram er et levende bykatalog befolket med rigtige mennesker, som reklamebureauer og virksomheder for længst er begyndt at udnytte. Der er dukket decideret annoncering op i Instagram, men den autentiske byfortælling leveres bedst af indbyggerne – og dem med et stort reach.

Hos Wonderful Copenhagen har digital markedsføring kørt print-annoncering midt over, Facebook er nu det foretrukne medie, men Instagram begynder at røre på sig.

Vi besøger Thomas Høyrup Christensen, som arbejder med digital markedsføring og bl.a. inviterer instagrammers med mange followers til København, så de kan skildre byen med deres øjne. Og den slags Word of mouth-markedsføring virker tilsyneladende. Hør om markedsføring af byen og digitale tendenser, når vi snakker med Thomas.

I BYLYD #6 skal du møde @gittestark @sidselhartlev @sondergaard @kfriis og @visitcopenhagen

Lyt til afsnittet herunder eller find os i iTunes. Søg på ‘BYLYD’.

Her er en række anbefalinger til andre personer, du bør følge på Instagram for arkitektur og street-fotografi ifølge deltagerne i BYLYD #6:
@jonbjarnicom @deli.sarpa @remosteen @ursulabach @kimahmphotographer @littlemycph @sorenosterlund @vikkeview @t_fish @astridkbh @pdy @thomas_k @nat_bcnbsas @juliekrebsvonhalling @hatecarrots_ @cocu_liu @fab_d @tomaskoolhaas @skidmoreowingsmerrill

Vil du følge tegnestuer og arkitekt-relaterede profiler på Instagram, så er her et udvalg:
@vandkunsten @aarstidernearkitekter @plharkitekter @matters_architecture_design @bjarkeingels @dacbuildsprout @danisharchitecturecentre

Vært: Kristoffer Friis
Redaktion: Niels Bjørn, Tobias Moe, Maiken Bauer og Kristoffer Friis
Twitter: @kfriis @bylyden @tobiasmoe

BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – storbyen, forstaden og landsbyen. I BYLYD fortæller vi om storbyen, det gennemdesignede miljø og de mennesker der bor i byen og er med til at skabe den. BYLYD podcast er skabt til oplevelse og eftertanke, fordi vi lever i en tid af intens urbanisering. Hver måned vokser hovedstaden med 1000 nye indbyggere, Aarhus får 400 nye indbyggere hver måned. Formatet er på max 20 minutter og er tænkt til cykelturen eller en hurtig lytter i en pause. Vi følger hver podcast op af artikler med links til mere viden og inspiration. Skriv til os på Facebook eller via Twitter – du kan også maile her!

More from Kristoffer Friis

BYLYD Podcast #6 – Instagram, arkitektur og bybranding

Brugen af fotodelings-app'en Instagram er eksploderet. Arkitektur, bygninger og livet i byen...
Læs mere