Fotobloggen: Fanø

Fotobloggen bløder lidt op for begrebet arkitektur og udvider rammerne til også at gribe omgivelserne – de planlagte og de mindre planlagte, de storslåede og de intime rum. Denne gang med Bjørn Themsen ved roret, som har været en tur forbi Fanø.

Et af mine store forbilleder, fotografen Saul Leitner, har sagt, at det bedste ved at fotografere er, at det lærer en at se. Hvis man insisterer på det, bliver man til sidst opmærksom på en masse ting, som også findes i verden, eller findes i verden på en anden måde, end man måske gik og troede.

Der findes ikke objektive landskaber, kun individuelle opfattelser af linjer, skygger og farver. Det er os selv, som med hver vores individuelle blik skaber det sete, og derfor er det muligt at opleve de samme steder forskelligt og på mangfoldige måder. Det er dét, som fotografierne i denne udstilling forsøger at vise; det unikke, individuelle blik, som aldrig kan genskabes eller duplikeres, men som, måske, kan indfanges, og deles med andre.

Billederne fra Fanø er taget gennem det, Bjørn betegner som naturlige filtre, ruder, plastic, metal, spejlinger eller nogle gang bare en skygge. Oftest med det mindst oplagte fokus. Billederne er, hvad Bjørn så, da han stod over for sit motiv og er derfor efterbehandlet så lidt som overhovedet muligt.

IMG_2420

 

IMG_0632

 

IMG_1927

 

IMG_8748

 

IMG_1872_NEW

 

IMG_0609

 

IMG_2039_NEW

 

IMG_0239

 

IMG_0744

 

IMG_0827 (1)

 

IMG_0114

 

IMG_0608

 

IMG_0753

More from Bjørn Themsen

Fotobloggen: Fanø

Fotobloggen bløder lidt op for begrebet arkitektur og udvider rammerne til også...
Læs mere