Kongerækken #1 Gorm den gamle

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg…Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Denne nye podcastserie fortæller historien om de danske konger. Med afsæt i de danske regenter fremmaler værterne på Netudgavens nye podcastserie Kongerækken, historiker Hans Erik Havsteen og journalist og cand.mag. Anders Olling, et billede af Danmarkshistorie, på og udenfor slottene. Og selvom Kongerækken bygger på velresearchet og gennemarbejdet historieformidling, er der også plads til både vilde perspektiveringer og ironiske referencer til ’den sorte skoles bevidstløse udenadslære af netop den danske kongerække.

I første episode skal vi se nærmere på Gorm den gamle. Gorm regnes for at være det danske kongehus’ stamfader og kongeriget Danmarks første konge, hvor vi nogenlunde præcist kan fastsætte regeringsperioden. Men hvad vides derudover egentlig om den person, der meget langt ude er i familie med vor nuværende dronning Margrethe II, og kan man med god ret kalde ham for konge i moderne forstand? Lyt med her:

Listen to “#1 GORM DEN GAMLE” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken: Reformationen #4

Engang fandtes en universalkirke med base i Rom. Reformationen resulterede i et...
Læs mere