KONGERÆKKEN #4 Harald II OG KNUD DEN STORE

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg…Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Denne podcastserie fortæller historien om de danske konger. Med afsæt i de danske regenter fremmaler værterne på Netudgavens nye podcastserie Kongerækken, historiker Hans Erik Havsteen og journalist og cand.mag. Anders Olling, et billede af Danmarkshistorie, på og udenfor slottene. Og selvom Kongerækken bygger på velresearchet og gennemarbejdet historieformidling, er der også plads til både vilde perspektiveringer og ironiske referencer til ’den sorte skoles bevidstløse udenadslære af netop den danske kongerække.

Harald d. 2 passede Danmark, mens Knud den Store gik i gang med at generobre England. Knuds rival var Edmund Jernside, og han endte sine dage i forbindelse med en skæbnesvanger tur på toilettet. Sådan siger legenden i hvert fald.

Listen to “#4 HARALD II og KNUD DEN STORE” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

DANMARKS KRIGE #7 Den lange fred: Koloni- og Tyttebærkrig

"Sicherheit und Wohlstand!" Efter svenskekrigene oplevede Danmark en uhørt lang periode med...
Læs mere