KONGERÆKKEN #3 SVEND TVESKÆG

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg…Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Denne podcastserie fortæller historien om de danske konger. Med afsæt i de danske regenter fremmaler værterne på Netudgavens nye podcastserie Kongerækken, historiker Hans Erik Havsteen og journalist og cand.mag. Anders Olling, et billede af Danmarkshistorie, på og udenfor slottene.Og selvom Kongerækken bygger på velresearchet og gennemarbejdet historieformidling, er der også plads til både vilde perspektiveringer og ironiske referencer til ’den sorte skoles bevidstløse udenadslære af netop den danske kongerække.

Svend Tveskæg var en rigtig viking, der tilbragte mere tid i udlandet end hjemme i kongeriget. Brutal har han i hvert fald været, og både faderen Harald Blåtand samt englændere og nordmænd blev fejet af banen, indtil en pludselig død satte en stopper for Svends stormagtsdrømme.

Listen to “#3 SVEND TVESKÆG” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken: Reformationen #1

Første afsnit af Kongerækkens nye miniserie om Reformationen. Den unge Martin Luther...
Læs mere