Kongerækken #10 – ERIK EMUNE

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

EKSTRA-AFSNIT i anledning af julen!

Selvom Erik Emunes navn betyder “den mindeværdige”, er han alligevel gået godt og grundigt i glemmebogen. Det er synd, for Eriks korte regeringstid var ganske dramatisk. I Roskildekrøniken betegnes han som en “rex tyrannus”, og han halshuggede da også politiske modstandere og brændte Oslo ned til grunden. En jysk stormand med det mystiske navn Sorte Plov så sig dog gal på Erik, og det blev skæbnesvangert.

Listen to “#10 ERIK EMUNE” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #31 – Christian III

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere