Kongerækken #7 – Harald Hen og Knud den Hellige

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Harald Hen d. 3. vandt kongevalget på bekostning af broderen Knud. Han lader til at have været en flink fyr, som f.eks. lod folket jage i skovene. Da Knud endelig kom til fik han ikke lov til at varme tronen længe, før han fremkaldte et oprør i befolkningen og blev myrdet i Skt. Albani Kirke i Odense. Den begivenhed førte til hans helgenkåring, og han er derfor kendt som Knud d. Hellige.

Listen to “#7 HARALD HEN OG KNUD DEN HELLIGE” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #24 – Margrethe I

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere