Kongerækken #8 – Oluf Hunger og Erik Ejegod

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Oluf var den tredje af Svend Estridsens sønner, som også blev konge. Hans lidet flatterende tilnavn skyldes, at han regerede i en tid med en hungersnød så slem, at han, ifølge Saxo, selv måtte undvære sin julemad. Da Oluf dør i 1095 tager Erik Ejegod over. Han får helgenkåret Knud den Hellige, gør Danmark til et selvstændigt ærkebispedømme og skaffer nordboere fri bar i Italien.

Listen to “#8 OLUF HUNGER OG ERIK EJEGOD” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #36 – Frederik IV

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere