Kongerækken #13 – Valdemar den Store

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Sejrherren fra slaget på Grathe Hede blev i 1157 enekonge i et mildt sagt udfordret kongerige. Venderne hærgede, nordmænd og stormænd konspirerede og den tyske kejser gjorde Danmark til sit len og Valdemar til vasalkonge.
I løbet af sin lange regeringstid fik Valdemar dog sammen med fosterbroderen Absalon vendt skuden og satte sig for endegyldigt at gøre kål på de gudløse vendere.

Listen to “#13 VALDEMAR DEN STORE” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #44 – Frederik VIII

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere