Kongerækken #14 – KNUD D. 4

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Knud blev allerede som barn hyldet som Valdemars efterfølger, og dermed var der for engangs skyld styr på arvefølgen i middelalderens Danmark. Med hjælp fra ærkebisp Absalon videreførte Knud arbejdet med at udvide kongens territorium i Østersøen.
Den tyske kejser ønskede dog at fastholde Danmark som sit len, og pludselig måtte den danske konge forholde sig til sabelraslen fra syd.

Listen to “#14 KNUD IV” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #21 – Christoffer II

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere