Kongerækken #15 – Valdemar Sejr

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Valdemars regeringsperiode begyndte forrygende med militære sejre, heldige alliancer og et flag, som (efter sigende) kom dalende ned fra himlen. Men en dramatisk kidnapning på Lyø i 1223 satte en stopper for Valdemars optur, og herfra gik det tilbage for kongens magt syd for Danmark.
Valdemar gik herefter over til at lave lovgivningsarbejde, hvilket udmøntede sig i Jyske Lov.

Bonus: En smuk portugisisk dronning samt en fatal vådeskudsulykke.

Listen to “#15 VALDEMAR SEJR” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken: Reformationen #4

Engang fandtes en universalkirke med base i Rom. Reformationen resulterede i et...
Læs mere