Kongerækken #16 – Erik Plovpenning

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Erik Plovpenning, der som barn både havde været gidsel i Tyskland samt kandidat til den tyske kejsertrone, løftede en tung arv efter sin dominerende far Valdemar Sejr. Stridighederne med broderen Abel resulterede i åben borgerkrig om tronen, samt Danmarkshistoriens måske mest berømte familiekonflikt: Abels mord på storebroderen kong Erik.

Listen to “#16 ERIK PLOVPENNING” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #37 – Christian VI

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere