Kongerækken #17 – Abel

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Rollen som skurk og brodermorder klæber (berettiget) til kong Abels navn, men nøgternt anskuet skete mange fine ting i løbet af hans halvandet år på tronen. I hvert fald havde han et fint samarbejde med kirken og skabte bedre vilkår for samhandel med udlandet.
Selvom Abel fik kongerækkens korteste regeringstid, kaster han en skygge langt frem i historien og er et grundlag for den dansk-tyske konflikt i spørgsmålet om Slesvig.
Også: En frisisk pil og en kidnappende ærkebisp i Köln.

Listen to “#17 ABEL” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #45 – Christian X

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere