Kongerækken #20 – Erik Menved

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Barnekongen Erik Menved fik straks ballade med den norske konge Erik Præstehader og de fredløse, som var blevet dømt for mordet i Finderup Lade. De hærger Danmark og får støtte fra ærkebispen, den mildt sagt kongekritiske Jens Grand. Samtidig opstår en bitter strid mellem kongen og hans lillebror Christoffer og Erik forsøger at genoprette det gamle østersøimperium fra valdemarstiden.
Også: Landsdækkende interdikt og penge, der fosser ud af statskassen.

Listen to “#20 ERIK MENVED” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #14 – KNUD D. 4

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere