Kongerækken #22 – Valdemar III og den kongeløse tid

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Da Christoffer II blev afsat fik Den Kullede Greve indsat den 10-årige Valdemar III som umyndig barnekonge. Det blev en kort regeringstid uden indflydelse og efter Christoffers korte comeback stod Danmark fra 1332 uden konge i otte år.
Uden regent blev Danmark efterhånden præget af uro og sørøveri, og den kongeløse tid fik en dramatisk afslutning, da lavadelsmanden Niels Ebbesen med 47 mand sneg sig ind på Den Kullede Greve, som sov i sin seng i Randers.

Listen to “#22 VALDEMAR III OG DEN KONGELØSE TID” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken Appendiks #3 – Adelsvældet

Tiden mellem reformationen i 1536 og enevældens indførelse i 1660 kaldes populært...
Læs mere