Kongerækken #23 – Valdemar Atterdag

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Junker Valdemar blev regent, da den danske kongeslægt kom tilbage på den danske trone i 1340. Hans lange regeringstid blev præget af et langt, sejt arbejde med at tilbagebetale gæld og generobre fæstninger fra genstridige borgherrer.
Valdemars brutale fremfærd over for sine fjender gjorde ham til en trussel for Hansaforbundet, som sendte en hær afsted mod Danmark. I den konflikt vaklede tronen under den danske konge, og han måtte ty til al sin politiske list.

Også: Den sorte død og en skræppende guldgås på toppen af Vordingborg Slot.

Listen to “#23 VALDEMAR ATTERDAG” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #23 – Valdemar Atterdag

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere