Kongerækken #24 – Margrethe I

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Nok er hendes flotte titel lidt af en efterrationalisering, og ganske vist regerede hun på vegne af andre, men Margrethe I er ubestridt den vigtigste kvindeskikkelse i dansk middelalder og muligvis den dygtigste magtstrateg, der nogensinde har bestridt den danske trone.
Som formynder for barnekongerne Oluf II og Erik af Pommern fik hun via list og forhandling (og forbløffende lidt krig) magten i hele Skandinavien og grundlagde Kalmarunionen, et rigsforbund mellem Danmark, Norge og Sverige.

Listen to “#24 MARGRETHE I” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #45 – Christian X

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere