Kongerækken #26 – Christoffer af Bayern

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Da Erik af Pommern havde udspillet sin rolle i 1440, fandt rigsrådet en bondeoprørsnedkæmpningsekspert i skikkelse af Christoffer af Bayern. Især Vendsyssel var på den anden ende på grund af utilfredse bønder, men via list og vold fik han skabt fred i Danmark og blev udråbt som ærkekonge (den eneste af sin slags i Danmark historie).
Christoffer fik genoprettet Kalmar-unionen, men måtte give de enkelte landes rigsråd store indrømmelser, hvilket var en svækkelse for den tidligere så suveræne kongemagt. Samtidig begyndte en ny samfundsklasse at røre på sig: Borgerskabet.
Også: Smarte snabelsko og stram knivlov.

Listen to “#26 CHRISTOFFER AF BAYERN” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Harald dør på das

Dette er et uddrag fra bøgerne "Kongerækken", der er skrevet af Anders...
Læs mere