Kongerækken #28 – Kong Hans

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Kong Hans måtte dele Slesvig og Holsten med sin lillebror Frederik, men fik tilranet sig Sverige, da han slog Sten Sture den Ældres bondehær i 1497. Fuld af tro på egne evner sendte han en tungt udrustet lejehær ud i det vintervåde Ditmarsken. Det skulle vise sig at være en enormt dårlig idé.
Også: Gribshunden på bundet af havet og en elskerinde ved navn Jernskæg.

Listen to “#28 KONG HANS” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #11 – Erik Lam

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere