Aleppo brænder foran Christiansborg

Lørdag den 7. maj mødtes en gruppe mennesker foran Christiansborg til demonstrationen ”Aleppo brænder”. Der var 700 tilmeldte på Facebook og et tusindstal af ”interesserede”. Det var en lille forsamling der var mødt op, størstedelen syrere der selv er flygtet fra krigen. De ville udtrykke deres solidaritet med de civile ofre for kampene i Aleppo, der er eskaleret de seneste uger. Men også råbe Danmark og verden op; ”Dette er et folkemord og verdenssamfundet har været stille siden 2011”, står der på begivenhedens Facebook-side.

“FRIHED, FRIHED, FRIHED”, råbte et kor af stemmer, mens solen skinnede over slotspladsen. Der var kvinder, mænd, gamle, unge og børn. Næsten ingen danskere. Der var skilte mod Assad og ISIS, skilte der beskrev verdens hykleri og et hvor der stod ”Fuck UN”. Billeder af døde børn midt i Aleppos ruiner, og ”Dr. Bashar Assad – the kids murderer”.

Revolutionsflagenes klare grønne farve; de var smukke, når de vajede i vinden og kærtegnede demonstranternes ansigter. Et dusin af sange blev sunget, som alle de syriske demonstranter kendte. Sange, de havde sunget under revolutionen i Syrien – inden flugten til Danmark.

Øjeblikke fra “Aleppo brænder”

Syrien 16

Syrien 1

syrien 10

Syrien 5

Syrien 3

Syrien 2

Syrien 8

Syrien 6

Syrien 11

Syrien 7

Syrien 12

dreng

pige

demo

to drenge

Fotos af: Ingeborg Lohfert Haslund-Vinding

More from Ingeborg Lohfert Haslund-Vinding

At forstå andres smerte

I 1993, under krigen i Bosnien-Hercegovina, mødte den amerikanske forfatter Susan Sontag...
Læs mere