Kongerækken #31 – Christian III

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Rigsrådet forhalede i 1533 kroningen af hertug Christian, fordi han var protestant. Det skulle de aldrig have gjort, for det udløste Grevens Fejde – en kæmpe borgerkrig, som inkluderede danmarkshistoriens største bondeoprør anført af Skipper Clement. Tre år senere var vejen banet for reformationen, og Danmark blev lutheransk.
Også: Massakre i Aalborg og en landgang i Skovshoved.

Listen to “#31 CHRISTIAN III” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

KONGERÆKKEN #3 SVEND TVESKÆG

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg…Kan du din kongerække? Hvis ikke,...
Læs mere