Velfærdsland TALK #4 – Barndom i Astrid Lindgrenland – med hovedet fyldt af Kafka

Der var engang en 12-talspige med perfektionistisk angst for at fejle. Men en dag går det galt. Så dér ligger hun, med ét sidste ønske om at blive et smukt lig neddykket i det blodrøde badekar, hvor lillebroren finder hende i sidste øjeblik. Sådan begynder Caroline Livingstones biografiske fortælling; med et selvmordsforsøg. Heldigvis overlever hun; noget hun fortæller om i sin samtale med Nalle Kirkvåg. Faktisk går det nu så godt, at hun ikke bare læser på Københavns Universitet, samt er forfatter og aktuel med den autobiografiske roman Nat i april.

Listen to “Velfærdsland TALK #4 – Barndom i Astrid Lindgrenland med hovedet fyldt af Kafka” on Spreaker.

Men før alt det, gik årene med ni indlæggelser på alskens psykiatriske hospitaler. I TALK #4 snakker Caroline og Nalle også om, hvordan det er at leve med dette sarte og sårbare sind. Og om hvad det vil sige at være ’det der normal’, samt finde accept af sig selv og fra omgivelserne når man nu ikke er helt ligesom de andre: de der normale.

Caroline er på mange måder en fremmed fugl; både anderledes end de fleste andre på den lukkede, hvor der også er klasseskel. Og på universitetet, hvor hun følger sig som en klodset ravn på en række af smukke og elegante svaler. Sammen med Nalle snakker Caroline desuden om hellere at være et perfekt lig end et uperfekt mennesker, samt om at have en ambition som en Ferrari men en psyke som en lille nedslidt Fiat Punto. Og om hendes Astrid Lindgrenske barndom med et hoved der er som skrevet af Frans Kafka.

Caroline Livingstone & Nalle Kirkvåg

Landsforeningen Sind: www.sind.dk

Rådgivning: www.sind.dk/telefonraadgivning

Hvis du tænker på selvmord, eller har andre kulsorte tanker; så kan du med fordel kontakte Livsliniens tlf.rådgivning på: 70 201 201 alle årets dage: kl. 11-04.

Se også: www.livslinien.dk/70-201- 201/telefonraadgivning

Caroline Livingstone: www.peoplespress.dk/kunstner/caroline-livingstone.html

Interview i m. Caroline i Alt for damerne: www.alt.dk/sundhed/psykologi/28-arige- caroline-jeg- er-sindssyg

 

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdsland TALK #10 Karina Willumsen & fællesskab, feminisme og brækposer

Pludselig var hun her, der og alle vegne, da hendes poetisk kritiske...
Læs mere