Kongerækken #37 – Christian VI

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Christian VI var en indesluttet og dybt religiøs person, der som den første regent i kongerækken holdt Danmark ude af krig. Til gengæld indførte han en række sociale institutioner og hævede gennem konfirmationen folkets uddannelsesniveau betragteligt. Alligevel var han upopulær blandt folket på grund af sin sky facon og livsforjagende pietisme.

Også: Christiansborg bygges og stavnsbåndet tynger bønderne.

Listen to “#37 CHRISTIAN VI” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #38 – Frederik V

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere