Kongerækken #38 – Frederik V

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Frederik var en liderlig drukkenbolt, der ikke interesserede sig for politik. Alligevel var han en populær regent på grund af sin åbne og jævne facon, der stod i skarp kontrast til faderens. I kongens fravær påtog dygtige folk fra Tyskland sig at lede landet. De undgik med nød og næppe krig og økonomien blomstrede til gavn for samfundets elite.

Også: 100.000 slaver i Dansk-Vestindien og en hundedyr rytterstatue på Amalienborg.

Listen to “#38 FREDERIK V” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #27 – Christian I

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere