Kongerækken #40 – Frederik VI

Link til podcasten Kongerækken

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Frederik var som kronprins ude i kulden, men gennemførte under kaotiske omstændigheder et statskup i 1984 og styrede derefter landet helt indtil sin død i 1839. Englandskrigene blev en katastrofe for Danmark, som gik fallit og mistede Norge, men fra asken rejste sig et væld af store kulturpersonligheder som Kierkegaard, H.C. Ørsted og H.C. Andersen.
Også: Danmarkshistoriens mærkeligste slåskamp og hård statslig censur.

Listen to “#40 FREDERIK VI” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #44 – Frederik VIII

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere