Kongerækken #42 – Frederik VII

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

To koner forlod den lunefulde og umodne Frederik, inden den jævne Grevinde Danner fik sat skik på ham. Da han blev konge i 1848 fik de borgerlige gennemtrumfet grundloven og fik indført delvist demokrati i Danmark. Forfatningsændringen blev dog en anledning for de tysksindede i hertugdømmerne at forsøge en løsrivelse, og dermed var Treårskrigen en realitet.

Også: Julestue for undersåtter på kongeslottet og udgravninger i Jelling.

Listen to “#42 FREDERIK VII” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

DANMARKS KRIGE #3 Tvekamp med Sverige: Den nordiske syvårskrig og Kalmarkrigen

Hvem skal bestemme i Østersøen? Sverige følte sig lukket inde af Danmark,...
Læs mere