Kongerækken #43 – Christian IX

Link til podcasten Kongerækken

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Anders og Hans Erik er snart igennem den danske kongerække, og lancerer derfor en crowdfunding-kampagne til at lave Kongerækken Appendiks. En ny sæson med skøre og spændende nedslag i Danmarkshistorien.

Hvem var Saxo Grammaticus egentlig? Hvorfor var Corfitz Ulfeldt en superskurk? Hvordan var det nu med Estrups diktatoriske styre sidst i 1800-tallet? Hvad hulen går Påskekrisen ud på?

Den danske historie er underfortalt, og vi ønsker at supplere podcasten Kongerækken med 10 nedslag i danmarkshistorien, der skal tjene som supplement til den populære serie. Kongerækken Appendiks vil omhandle vigtige begivenheder og personer, som fortjener at blive støvet af og sendt ind i ørerne på lytterne. Du kan støtte produktionen af de ekstra afsnit ved hjælp af Peblish.

Og nu til dagens afsnit.

Da Oldenborg-slægten uddøde 1963, indkaldtes Christian af Glücksborg til kongeembedet. I begyndelsen var han temmelig upopulær på grund af sin tykke tyske accent, og det hjalp heller ikke på hans popularitet, at han støttede Estrup-regeringen, som efterhånden udviklede sig til et reelt diktatur.

Siden steg Christians gunst i befolkningen, da blev kendt som hele Europas svigerfar, fordi hans børn blev giftet ind i de fineste europæiske kongehuse.

Listen to “#43 CHRISTIAN IX” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #46 – Frederik IX

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere