Kongerækken #45 – Christian X

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Christian havde svært ved at holde fingrene fra folkestyret og udløste i 1920 Påskekrisen, som nok er det tætteste Danmark har været på revolution. Alligevel blev han i forbindelse med genforeningen og under besættelsestiden et stærkt samlende symbol for folket.

Også: En rasende Hitler og Danmarks længst siddende statsminister.

STØT KONGERÆKKENS NÆSTE PROJEKT “KONGERÆKKEN APPENDIKS”. DONÉR OG LÆS MERE HER

Listen to “#45 CHRISTIAN X” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #47 – Margrethe II

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere