Velfærdsland TALK #10 Karina Willumsen & fællesskab, feminisme og brækposer

Pludselig var hun her, der og alle vegne, da hendes poetisk kritiske kærlighedssang Min genetik og mig, gik viralt i februar 2016. Men faktisk har Karina Willumsen altid spillet og sunget; det var bare alle os andre, der lige skulle opdage dét.

Min genetik og mig er klassisk Willumsen. Den er en finurlig, humoristisk og kritisk kommentar til Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance. Han mener nemlig, at de der kvinder bare er mere velegnede end mænd til at tage sig af børn, hus og hjem. Og den absurde påstand måtte hun altså kommentere; hvilket så blev med en liveoptræden i Radio 24/syv. Siden er videoen derfra blevet set hele 178.000 gange på Facebook; et ægte viralt hit!

I denne første af to podcast med Karina Willumsen, kommer vi vidt omkring. Foruden feminisme kan du høre om Fællesskabsprisen på Oslo færgen samt brækposer. Samt om at være nyuddannet og arbejdsløs, kontanthjælpsloftet og så lige lidt om statsminister Lars Lykke Rasmussen som feminist.

Lyt til podcasten her.

29 årige Karina Willumsen er uddannet fra Roskilde Universitet. Men i dag hun lever af at optræde rundt om i det ganske land med sangene fra debutalbummet Sociale rekvisitter samt foredrag om feminisme og manglende ligestilling i Danmark.

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdsland TALK #6 Ovre hos araberne…

De kom herop i 60’erne; inviteret af industrien til at arbejde i...
Læs mere