Redaktørens spådom: Green Day til Tinderbox

Green Day-forsangeren Billie Joe Armstrong. Foto: Sven Sebastian Sajak

Det kan sgu næsten ikke være anderledes,”

Cirka sådan sagde jeg til mig selv, da jeg kiggede lidt nærmere på, hvem der mon kunne tænkes at blive annonceret til næste års Tinderbox på Fyn.

Jeg sætter mine penge på, at vi inden længe vil se de amerikanske punkrockere Green Day stryge til tops på plakaten. Lad mig fortælle dig hvorfor.

For det første:

Green Day er kendt for deres højenergiske sceneshow. Foto: Sven Sebastian Sajak

Så er Green Day lige i nabolaget, mens Tinderbox løber af stablen. Festivalen kører næste år fra d. 22 – 24. juni. Dagen inden Tinderbox åbner giver Green Day koncert i Göteborg i Sverige, og dagen efter fyrer de således op under publikum på Hurricane Festival i Tyskland.

Det kræver ikke den helt store geografiske indsigt at opdage, at turen fra Göteborg til Tyskland meget let kunne gå via den fynske motorvej, lige forbi Odense. Så rent praktisk kunne det næsten ikke passe bedre, end at netop Green Day skulle være hovednavn på festivalens første aften.

For det andet:

Så ville det ligne Tinderbox dårligt ikke at have et stort samlende rocknavn på næste års festival. Tidligere har festivalen haft store rockbands som Eagles of Death Metal, The National og Rammstein på plakaten, og det virker derfor helt oplagt, at rocken også i 2017 kommer til at spille en stor rolle på festivalen.

Det store samlende danske navn, Lukas Graham, er allerede blevet annonceret, men det store internationale navn mangler fortsat. Og her ville Green Day igen være et meget passende emne.

Green Day er på turné med det spritsnye album Revolution Radio, der udkom i oktober måned.

Bandet har mere end 25 år på bagen, har solgt mere end 75 millioner plader, og fik deres helt store gennembrud med pladen Dookie fra 1994. Sidenhen er bandet især kendt for den storsælgende plade American Idiot fra 2004, der har solgt mere end 15 millioner eksemplarer på verdensplan.

Green Day vil med andre ord kunne tiltrække mange fans, både det yngre publikum der fik øjnene op for bandet i forbindelse med American Idiot eller de nyere udgivelser. Samtidig vil de fortsat kunne samle mange fra den gamle garde, der skrålede med på ”Basket Case” og ”When I Come Around” i midten af 1990’erne.

For det tredje:

sven-sebastian-sajak-ii
Bassisten Mike Dirnt. Foto: Sven Sebastian Sajak

Så er Tinderbox og Hurricane Festival begge ejede af den tyske koncern FKP Scorpio, der også ejer Southside Festival, hvor Green Day skal spille dagen efter Hurricane. Koncernen står bag en række af Nordeuropas største festivaler, og har også danske Northside Festival under sin paraply.

Da Green Day allerede er booket til flere af FKP Scorpios store festivaler, virker det langt fra utænkeligt, at de skulle være booket til endnu en af koncernens store nordeuropæiske festivaler.

Hvad taler imod:

Green Day spiller sjældent koncert mange dage efter hiannden, og med en koncert til Tinderbox kommer bandet op på fire dage med koncerter i træk. På den anden side, så har punkrockerne fri i en lille uges tid efter de fire dage, inden de skal spille i Hyde Park i London.

Så ja, der er lagt op til fællessang og amerikanerpunk i Tusindårsskoven.

Skrevet af
More from Klaus Thodsen

Under radaren: Bang

Når man som band bliver beskrevet som en krydsning mellem Led Zeppelin...
Læs mere