Velfærdsland TALK #13 Sorgen er kærlighedens pris

Enhver der har prøvet at miste sin mor, far, bror eller søster ved, at dét gør fandens ondt. Men hvordan kommer man igennem en livsødelæggende og totalt lammende sorg? Det samtaler Nalle Kirkvåg med Preben Engelbrekt om.

Preben er stifter af og direktør for Børn, Unge og Sorg, der tilbyder bl.a. børn og unge hjælp til at komme gennem sorgen… For dem er nære døds-tab og livstruende sygdom endnu hårdere. De er simpelthen ikke klar til så stor en smerte så tidligt i livet!

Preben fortæller også, at der faktisk er stor forskel på normal og kompliceret sorg. Og hvordan der er sammenhæng ml. netop kompliceret sorg og så nogle drenge og unge mænds overforbrug af alkohol og stoffer. Og behandles den komplicerede sorg ikke, ender dået nogle gange med en tur i spjældet; hvilket er en meget dyr løsning!

Listen to “Velfærdsland TALK #13 Sorgen er kærlighedens pris” on Spreaker.

Når du har hørt podcasten, ja så kender du forskellen på netop normal og kompliceret sorg. Ligesom du bliver klogere på, hvordan det faktisk er en rigtig god forretning at investere i, at fx unge mennesker får et godt liv; dét er ikke den rene blødsødenhed! Nå ja; og selvfølgelig også hvorfor sorgen vitterlig er kærlighedens pris…

Børn, Unge og Sorgs har også produceret en video, hvor flere unge fortæller om deres oplevelse med døden samt syge forældre og søskende. Den er meget rørende og anbefalelsesværdig. Og hvis du vil vide mere om Esben Kjær, der nævnes i podcasten, samt mistede sin søn; kan du her læse et interview om den grumme oplevelse og ikke mindst tiden efter.

Velfærdsland TALK er produceret af Nalle Kirkvåg i samarbejde med foreningen PolykromFonden. Hvis du har idéer til fremtidige samtalegæster, kritik eller ros, er du meget velkommen til at sende Nalle en mail eller smide en besked her på Facebook!

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdsland TALK #10 Karina Willumsen & fællesskab, feminisme og brækposer

Pludselig var hun her, der og alle vegne, da hendes poetisk kritiske...
Læs mere