Velfærdsland TALK #14 Psykiatri, sædpletter og anerkendelse

At livet langt fra altid er nemt; dét ved de fleste nok. Men når man har det ekstremt skidt, kræver det altså ekstra tid, plads og ro på for at få det bedre.
Velfærdsland TALK handler denne gang om 24-årige Anna Øhlenschlæger, der fra slutningen af barndommen og langt ind teenageårene gik til psykiater pga. tvangslidelsen OCD. Men til forskel fra mange andres møde med psykiatrien, fik Anna Øhlenschlæger netop den nødvendig tid til at blive rask.

Hjælp til Anna fra velfærdslandet Danmark er også derfor en ægte solstrålehistorie! Hvilket hun har skrevet en kronik om her i Dagbladet Information.
At det kniber med ressourcerne i psykiatrien fremgår desværre tydeligt af Opråb fra psykiatrien: Vi gør børnene mere syge – ikke raske! I indlægget advarer hele 50 læger og psykologer de politiske magthavere om, at ”krav om effektiviseringer forringer hjælpen til psykisk syge børn”.

Listen to “Velfærdsland TALK #14 Psykiatri, sædpletter og anerkendelse” on Spreaker.

Nalle Kirkvåg, der som vanligt har produceret Velfærdsland TALK, ser sig selv som en ekstremist. Han tror nemlig på noget så vanvittigt, at det er en god idé med mere velfærd. Og på, at vi skal tage hensyn til dem, der ikke selv kan; eller som ikke passer ind i en verden, hvor man bare skal præstere mere og mere.

Velfærdsland TALK er produceret i samarbejde med foreningen PolykromFonden. Har du idéer til fremtidige samtalegæster, kritik eller ros, er du meget velkommen til at sende Nalle en mail eller smide en besked her på Facebook!

Vil du for øvrigt lige lytte til Dana Boulés smukke Balloon Waltz Memory, kan den høres her i free Music Archive. Og vil du pludselig på fossiljagt, ja så skal du bare her kontakte: Kalklandet i Faxe. Mens hele interviewet med Asta Olivia Nordenhof, der også lader sin stemme høre i podcasten, kan ses her på TV2 Lorry.

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdsland TALK #14 Psykiatri, sædpletter og anerkendelse

At livet langt fra altid er nemt; dét ved de fleste nok....
Læs mere