Velfærdsland TALK #15 Psykiatri, holdspil og rettidig omhu

Engang i mellem er det bare skønt endelig at høre en positiv historie. Og sådan en er lige præcis podcasten med 24-årige Anna Øhlenschlæger!
Som barn og ung kom hun i psykiatrisk behandling for OCD. Her mødte hun en psykiatri, der både rummede, anerkendte og samt gav hende livet tilbage. Hendes møde med psykiatrien og velfærdslandet Danmark er simpelthen en ægte solstrålehistorie…

I dag læser Anna geologi på Københavns Universitet. Dermed adskiller hendes historie sig fra de mange, der netop ikke får den behandling, de har brug for. For det kniber med ressourcerne i psykiatrien, som du også kan høre i podcasten. Anna nævner bl.a. Opråb fra psykiatrien: Vi gør børnene mere syge – ikke raske. Dét er en advarsel fra hele 50 læger og psykologer om, at ”krav om effektiviseringer forringer hjælpen til psykisk syge børn”.

Listen to “Velfærdsland TALK #15 Psykiatri, holdspil & rettidig omhu” on Spreaker.

Nalle Kirkvåg, der som vanligt har produceret Velfærdsland TALK, ser sig selv som en EKSTREMIST. Han tror nemlig på noget så vanvittigt, som at det er en god idé med mere velfærd. Og på, at vi skal tage hensyn til dem, der ikke selv kan; eller som ikke passer ind i en verden, hvor man bare skal præstere mere og mere.

Velfærdsland TALK er produceret i samarbejde med foreningen PolykromFonden. Har du idéer til fremtidige samtalegæster, kritik og ros, er du meget velkommen til at smide Nalle en besked her på Facebook!

Annas kronik i Information kan læses her. Vil du lige lytte til Dana Boulés smukke Balloon Waltz Memory, kan den høres her i free Music Archive. Samtalen med Johanne Schmidt-Nielsen er fra Velfærdsland TALK #12 Johanne Schmidt-Nielsen & opkast på tastaturet. Interviewet med Lisbeth Zornig Anders fra Liberal Alliances Landsmøde kan ses her på YouTube; mens interviewet med Asta Olivia Nordenhof kan ses her på TV2 Lorry. Og du kan her se en hel kavalkade med Morten Hedegaard; nu tidligere afdelingsleder på Rigshospitalets Fødeafdeling.

More from Nalle Kirkvåg

Velfærdsland TALK #17 dumme SKAT?

Egentlig er det lidt mærkeligt; mens hele verden kommer til Danmark for...
Læs mere