Liste: Tre festivaler uden camping og urinstøv

Musikredaktionen anbefaler her tre festivaler uden pløjemark. Foto: barnimages.com Flickr

Selvom vi her på Netudgaven bare knuselsker astmafremkaldende urinstøvkyer, tilmudrede soveposer og sjettedagstømmermænd, så sætter vi også djævelsk stor pris på musikkens uendelige mangfoldighed, og ikke mindst på de mange muligheder, som festival-Danmark har at byde på år efter år.

Så for at hjælpe dig lidt på vej, har vi sat os for at give dig et lille heads-up omkring tre storbyfestivaler, uden pløjemark og campinghelvede, som vi ikke synes, du skal snyde dig selv for i 2017.

Spot Festival

Danmarks største showcase-festival skiller sig på mange måder ud fra mængden. Her handler det ikke om tidens store navne, men om alle dem, der bliver stjerner i fremtiden. År efter år er programmet tætpakket med ny og spændende musik fra hele Skandinavien, og hvad end din last er tilflytterkøbenhavnsk tudepop eller færøsk dødsmetal, så har Spot noget, du vil komme til elske. Festivalen foregår i og omkring Musikhuset i Aarhus, hvor der inden for få hundrede meter er koncerter i fire dage på bl.a. spillestederne Radar, Voxhall og HeadQuarters.

Dato og Sted: 4. – 7. maj i Aarhus.

A Colossal Weekend

Der bliver postrock og postmetal for alle pengene, når A Colossal Weekend for andet år i træk flår dørene op til festivalen, der har samlet det bedste, det lovende, og det gode gamle inden for rocken- og metallens postafskygninger. Over to dage bliver Vega på Vesterbro i København blæst godt og grundigt igennem, når bands som Deafheaven og Toundra indtager scenen. Rent musikalsk spænder post-genrerne bredt, lige fra en indadvendte melankoli til den headbangende voldsomhed, og meget gerne i ét og samme nummer. Er du klar til en anderledes rockoplevelse, så er Colossal din ven i maj måned.

Dato og sted: 5. – 6. maj i København.

Badesøen – by The Lake

Hvis du ikke kommer forbi Vestegnen så ofte, så har du i år en rigtig god grund. Internetradioen The Lake, er en af kræfterne bag denne nye endagsfestival som finder sted omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund. Her på redaktionen synes vi godt om idéen om at placere sig i et flydende badedyr med en forfriskning og høre, blandt andet, de svenske syrerockere Dungen og legendariske The Savage Rose. Festivalen kan, ifølge arrangørerne som også tæller spillestedet Forbrændingen og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz, rumme 1500 gæster, og det gør forhåbentlig stemningen afslappet og intim.

Dato og sted: 29. juli i Albertslund.

Tak, fordi du kigger forbi. Læs så mange gratis artikler, du vil, og husk at downloade og aktivere din add blocker. Hos Netudgaven gør det ingen forskel. Det gør det til gengæld, hvis du hjælper os med at lave anderledes journalistik med vores mikro-abonnementsmodel. 15 kr om måneden er seriøst cool. 

More from Klaus Thodsen og Emil Vendelbo Johansen

Da det hele blev bekymrende P3-agtigt

I 1986 udsendte Iron Maiden singlen ”Stranger in a Strange Land”, og...
Læs mere