Din guide til Roskildes opvarmningsprogram

Roskilde Festival er skudt i gang. Foto: Eva Rinaldi, Flickr

Vi har tjekket opvarmningsprogrammet igennem, så du ikke behøver og giver dig her en guide til de bands og kunstnere, du ikke må gå glip af.

Søndag

AyOwa (DK)

Der bliver kælet for det danske sprog hos duoen AyOwa, der består af Hannah Schneider og Nikolaj Kornerup. Så har du hang til de mere elektroniske toner, som du bare kan stå og dvæle til, mens sommersolen danser hen over dit ansigt, så hop forbi Countdown kl. 16.30.

Værket (DK)

Med inspiration fra 70’er bands som Jethro Tull og Yes genopliver Værket den progressive rock med musiknumre, der udspiller episke fortællinger gennem brugen af mange forskellige instrumenter. Lev dig ind i Værkets lange rockharmonier kl. 17.00 på Rising.

Mechahok (DE)

Jo, jo. Der er nok mange teenagere på Roskilde, men knap så mange der står som optrædende. Det er dog tilfældet her, da den tyske producer Mechatok står for underholdningen denne søndag. Med to EP’er bag sig og efterhånden en del erfaring fra DJ-sets rundt omkring i Europa kan vi trygt overlade scenen til ham. Vil du opleve en af Tysklands nyeste talenter på den elektroniske scene, så kom fobi Countdown kl. 19.30

Kornél Kovács (SE)

Humøret er højt når den svenske DJ Kornél Korvács spiller udvalgte numre, der særligt baserer sig på genre som disco og italo. Det er musik, der gør det svært ikke at trække på smilebåndene og holde fødderne i ro. Så kridt danseskoene og lad den musikalske ekstase tage over til lyden af et DJ-set, der spiller op til en nat med fest og uforglemmelige festivalminder. Mød op ved Countdown kl. 23.

Mandag

Ary (NO)

Det risler ned ad rygsøjlen ved lyden af norske Arys stemme – på den helt rigtige måde. Hendes måde at synge på er efterhånden et særkende ved de kvindelige skandinaviske artister, hvilket sætter Ary i kategori med den lige så unge og talentfulde Aurora, dog i en langt mere electo-poppet version. Lad dig rive med ind i Arys elektroniske univers på Countdown kl. 16.30

Monti (DK)

Med Monti får du lyden af old school hiphop. Med en lyd inspireret af Action Bronson, og noget man skulle tro kom mere vestpå end Århus, får du solide hiphop beats med en cool og afslappet attitude. Så på med solbrillerne og stå klar ved Countdown kl. 18.

The KutiMangoes (DK)

Den står på jazzede afrobeat-rytmer, når det seksmand høje band går på scenen og spiller op til dans. Den gode stemning er klar til at blive spredt ud til hele festivalen, så lad dine øregange blive fyldt af de dansable rytmer og dans dig glad i selskab med The KutiMangoes på Rising kl. 18.30.

Fugleflugten (DK)

Det var på tide, at der kom et dansksproget shoegazeband, som også i den grad har noget på hjertet. Fugleflugten sørger for at spille denne sommeraften ind i en mere nostalgisk stemning, hvor der er plads til at synke ind i verden af dagdrømmerier.

Tag med på en melodiøs flyvetur i selskab med Fugleflugten på Countdown kl. 23.

Tirsdag

Mattis (DK)

Danmarks nye ’Loverboy’ hedder Mattis og skal nok få sat et par hjerter på overarbejde regnbuen rundt. Med den bløde og mørke stemme tilsat et soulet r’n’b track er det svært at holde sig væk fra disse toner, hvilket der heller ikke er nogen grund til. Lad dig lokke af Mattis’ lækre stemme og stå klar ved Countdown kl. 18.

ShitKid (SE)

Det her er soundtracket til dine tirsdagstømmermænd. Feministisk lo-fi og proto-punk-inspirerede melodier. Der er sgu ikke så meget pis her, så find en plet i græsset og rock med ved Åsa Söderqvists rå vokal. Det er på Rising kl. 18.30.

Snow Boyz (NO)

Lidt mere til hiphop-fans. Der er attitude og afrobeat-rap for alle pengene, når brødrene Rafael og Paulo Domingos går på scenen (uden tvivl i selskab med et hold af homeboyz). Der bliver højt til loftet, selvom alt foregår under bæltestedet.

Snow Boyz kan opleves på Countdown kl. 19.30.

Gangly (IS)

Måske vækker stemmen i den islandske trio Gangly genkendelse. Dette af god grund, da forsanger i Samaris, Jófríður Ákadóttir, også lufter sin smukke stemme her. Med bløde elektroniske beats, der emmer af mystik og et skandinavisk mørke er der derfor ingen tvivl om, at du skal slutte opvarmningsdagene af med at lytte til Gangly. Mærk magien på Countdown kl. 23.

More from Sebastian Lundqvist

Slap af til smaskelyde og klaskende baller

Lad os koncentrere os lidt om et af de fænomener, der for...
Læs mere