Musikredaktionens Roskilde-anbefalinger

Roskilde Festival 2017 er lige om hjørnet, og Netudgaven er klar. Foto: Christian Hjort

Det fulde program for dette års Roskilde Festival rummer som altid noget for enhver smag. Der er gamle kendinge og kommende stjerner. Der er ligegyldigheder, anmelderfavoritter og så selvfølgelig alle dem, du bare skal høre. Det kan være sin sag at overskue sådan et program, så Netudgaven har sat sig for at give dig en lille hjælp med på vejen.

På Netudgavens musikredaktion er vi glade for rock; og det synes vi også, at du skal være. Derfor har vi gransket plakaten for rock, og her har du vores fem bud på koncerter, du skylder dig selv at se på årets Roskilde Festival.

Royal Blood

Brighton-drengene fra Royal Blood har spillet i Danmark ad flere omgange, med mindeværdige koncerter på både NorthSide og i Vega i København. Bas og trommer er den spartanske besætning i bandet, der alligevel brager ud over scenekanten med en voldsom og fyldig omgang rock, der er rodfæstet i den bluesen, men som inddrager elementer fra hard- og stonerrock. Bandets selvbetitlede debutalbum fra 2014 høstede roser fra hele rockens verden, og toppede hitlisterne i UK. 

The Love Coffin

Blandt de mere ubeskrevede danske navne på plakaten, finder vi også et af de bedste. The Love Coffin forkæler lytteren med en omgang melodisk, dyster, tung og kantet post-punk, der giver associationer til bands som Killing Joke og Gun Club. Musikalsk veksler The Love Coffin mellem dragende melankoli og en tungsindig desperation, der især kommer til udtryk i Jonatan Magnussens uforudsigelige vokal. The Love Coffin bliver en oplevelse af fremtiden i dansk rock, og det skylder du sgu dig selv at opleve.

Hun Solo

Med Hun Solo er der ikke tale om et band, med fem kvindelige solo-artister, der har slået pjalterne sammen i et slags musikalsk kollektiv. Besætningen i Hun Solo er skiftende, men til årets Roskilde Festival har de kørt det stærke skyts i stilling med Fallulah, JFDR, Nana Jacobi, Mariam the Believer og Kirstine Stubbe Teglbjærg, som vi bl.a. kender fra Blue Foundation, og siden fra det fornemme solo-udspil Hamskifte fra 2013. Med Hun Solo er der lagt op til en anderledes og nyskabende koncert, der uden tvivl bliver en oplevelse værd.

The Jesus and Mary Chain

De skotske støjrock-legender anført af brødrene Jim og William Reid vender endnu engang tilbage til Danmark. De spillede en forrygende koncert på NorthSide i 2015. Denne gang vender de tilbage med et spritnyt album i bagagen. Deres første i 19 år. Hvis du ikke var heldig at sikre dig billet til bandets udsolgte koncert i Vega i København senere i april, så har du chancen til sommer. Bandet brød for alvor igennem med nummeret Just Like Honey i 1985 og siden har adskillige bands stået i gæld til The Jesus and Mary Chain, herhjemme mest tydeligt The Raveonettes. Det bliver støjende og stenet men, inde bag den til tider monotone støj gemmer sig fine popmelodier. Der er mødepligt, hvis du vil have en lektion i indie-historie.

Anthrax

Roskilde Festival har nærmest tradition for at levere en sværvægter på metalfronten, og i år er ingen undtagelse. Om lørdagen har du mulighed for at lade din i forvejen mørbankede festivalkrop blive blæst igennem af amerikanske Anthrax. Bandet albumdebuterede i 1984 med Fistful of Metal. De er en del af “The Big Four” inden for thrash metal, de andre værende Metallica, Megadeth og Slayer. Sidstnævnte optrådte på Roskilde Festival 2016. Så om du er til metal eller ej, så anbefaler vi, at du griber chancen for at lave djævletegn med hænderne og få ondt i nakken. Den slags oplevelser bør være på enhver Roskildegængers to do-liste.

More from Klaus Thodsen og Emil Vendelbo Johansen

Paradokser på de ekstreme politiske fløje

De politiske ekstremer er på fremmarch i både Europa, USA, og også...
Læs mere