DANMARKS KRIGE # 5 Den store nedtur: 1. og 2. Karl Gustavkrig.

Danmark erklærede krig, da de svenske styrker viste svaghedstegn i Polen. Det blev fatalt, og svenskehærens dristige felttog over det tilfrosne hav i begyndelsen af 1658 tvang de panikslagne danskere til at underskrive en dyr fred i Roskilde. Kort efter kom fjenden tilbage, men denne gang tog danskerne kampen op og tværede svenskerne ud under stormen på København og igen i Slaget ved Nyborg. Skånelandene var dog tabt for den danske konge.

Listen to “DANMARKS KRIGE # 5 Den store nedtur: 1. og 2. Karl Gustavkrig.” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

DANMARKS KRIGE #6 Jagten på revanche: Skånske krig og Store nordiske krig

Danmark ofrede umanerlige mængder blod på at få Skånelandende tilbage, og Slaget...
Læs mere