DANMARKS KRIGE #10 Lilleputstaten: Nedrustning og besættelse

Danmark levede efter 1864 et stille liv i skyggen af Tyskland, og det lykkedes at holde landet ude af 1. verdenskrig. Så heldige var de dansksindede syd for grænsen ikke, og tusinder døde på de europæiske slagmarker. I mellemkrigstiden nedrustede staten, mens unge idealister drog til Spanien og Finland for at bekæmpe fascisme og kommunisme. Da nazisterne så besatte Danmark i 1940 opgav man på forhånd kampen og indledte den omdiskuterede samarbejdspolitik. Bonusinfo: Cremen af dansk militærinnovation: Feltspaden.

Listen to “DANMARKS KRIGE #10 Lilleputstaten: Nedrustning og besættelse” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #34 – Frederik III

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere