DANMARKS KRIGE #6 Jagten på revanche: Skånske krig og Store nordiske krig

Danmark ofrede umanerlige mængder blod på at få Skånelandende tilbage, og Slaget ved Lund blev det blodigste i Nordens historie. Selvom man smadrede den svenske flåde og trods flere nederlag på slagmarken holdt fast i Skåne, havde danskerne glemt at sikre international opbakning til generhvervelsen af det tabte land.
Den store nordiske krig blev et stort morads med mange indblandede, og danskerne fiskede i rørte vande for at udvide kronens territorium. Det lykkedes til dels, men det blev en lang og opslidende krig, hvor især Tordenskjold gjorde livet surt for svenskerne.

Listen to “DANMARKS KRIGE #6 Jagten på revanche: Skånske krig og Store nordiske krig” on Spreaker.

More from Anders Olling & Hans Erik Havsteen

Kongerækken #19 – Erik Klipping

Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg... Kan du din kongerække? Hvis...
Læs mere